Інформація в Сил оборони  про російські берегові ракетні комплекси та кораблі є / фото УНІАН

Для знищення російських берегових ракетних комплексів та кораблів потрібна далекобійна зброя, зокрема, ракетні системи ATACMS, бомбардувальники F-16. Про це сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що Україна не може боротися з ракетами, які будуть постійно виготовлятися Росією, нехай і в менших об’ємах через санкції. За його словами, треба розвивати напрямок "довгі руки", тобто знищувати засоби нападу окупанта, зокрема, в Криму. Ігнат додав, що на сьогодні будь-яка точка досяжна для знищення комплексів, якими стріляють вороги по Україні, в тому числі, кораблі ЧФ РФ, які нас атакують.

Речник повітряних сил наголосив, що Україні потрібна далекобійна зброя, зокрема, ракетні системи ATACMS, бомбардувальники F-16. Він зазначив, що комплекс ATACMS здатний знищувати, перш за все, наземні цілі.

Відео дня

"Крім того, щоб його мати, треба мати дані розвідки, треба розуміти, де знаходяться ті системи (йдеться про ворожі цілі - УНІАН), щоб знищувати їх ефективно", - сказав він.

При цьому додав, що така інформація в Сил оборони є, тому російські берегові ракетні комплекси та кораблі, що стоять у портах, стали б досяжною ціллю для ATACMS.

Ракети ATACMS для України - деталі

Адміністрація президента США Джо Байдена продовжує відмовляти Україні в наданні ракет ракет великої дальності. У Пентагоні вважають, що Київ має інші, нагальніші потреби, ніж ATACMS. Також Вашингтон побоюється, що відправка в Україну достатньої кількості зброї, яка дозволить змінити ситуацію на полі бою, серйозно підірве готовність США до інших можливих конфліктів.

Вас також можуть зацікавити новини: