Україна чинить спротив Росії вже понад півроку / president.gov.ua

Британський прем’єр Борис Джонсон заявив, що наступні кілька місяців російсько-української війни будуть важкими, але Україна обов’язково вистоїть і переможе.

Про це він написав у колонці The Mail.

Прем’єр Великої Британії попередив громадян, що рахунки за енергоносії цього року будуть високими, але винен у цьому Путін, оскільки саме він розв’язав варварську війну проти України.

Відео дня

"Наступні місяці будуть важкими, можливо, дуже важкими. Він (Путін – ред.) вважає, у м’яких європейських політиків не вистачить духу на боротьбу – що цієї зими ми знімемо санкції і почнемо клянчити російську нафту та газ. Він вважає, що ми втомимося підтримувати Україну і почнемо обережно підштовхувати українців до підписання угоди з кремлівським тираном. Це було б божевіллям. У цьому жорстокому армреслінгу український народ переможе. Як і Британія",  - зазначив він.

Він додав, якщо Путіну дозволити уникнути покарання за вбивства і дозволити змінити кордони Європи силою, то він зробить це знову – з іншою країною, що колись входила до СРСР.

"Інші країни засвоять урок, що насильство та агресія можуть окупитися – і це призведе до нового циклу політичної та економічної нестабільності", - пояснив Джонсон.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська продовжують наступ на Донбасі. Сьогодні ввечері Генштаб відзвітував про відбиття ворога на всіх напрямках на сході.

На думку експертів Conflict Intelligence Team, Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Протягом доби українські захисники завдали нових точних ударів по інфраструктурі ворога на півдні. Експерт Олег Жданов вважає, що повне руйнування мостів через Інгулець фактично розсікає південнобузьке угруповання противника на північну і південну компоненту.

Цьогорічна осінь буде вирішальною у російсько-українській війні, сказав представник розвідки. Але бойові дії триватимуть і в негоду - пізньої осені і взимку. Водночас деякі аналітики допускають, що новий "виток" війни може початися навесні, коли Путін збере потрібну кількість живої сили.

ЗСУ вже ліквідували 46 500 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: