Росія зазнає великих логістичних втрат на півдні України / REUTERS

У росіян все ще замало живої сили, щоби наступати в Херсонській області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики цитують зведення південного командування ЗСУ, у якому йшлося про спробу штурму українських позицій під Херсоном десятьма членами російського ДРГ.

Відео дня

"Це дозволяє припустити, що наступальні можливості Росії на Херсонщині ще більше погіршилися. 10 людей – надто мало, щоб ефективно діяти як маневрена одиниця", - наголошують експерти.

В Інституті зазначили, що, якщо правильно зрозуміли повідомлення командування, ця спроба штурму росіян означає ще більшу "деградацію" російських сухопутних військ.

Проте заява командування, додали експерти, узгоджується з українською кампанією з послаблення російських логістичних можливостей у західній частині Херсонської області та попередніми оцінками ISW щодо зниження морального духу окупантів.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська продовжують наступ на Донбасі. Сьогодні ввечері Генштаб відзвітував про відбиття ворога на всіх напрямках на сході.

На думку експертів Conflict Intelligence Team, Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Протягом доби українські захисники завдали нових точних ударів по інфраструктурі ворога на півдні. Експерт Олег Жданов вважає, що повне руйнування мостів через Інгулець фактично розсікає південнобузьке угруповання противника на північну і південну компоненту.

Цьогорічна осінь буде вирішальною у російсько-українській війні, сказав представник розвідки. Але бойові дії триватимуть і в негоду - пізньої осені і взимку. Водночас деякі аналітики допускають, що новий "виток" війни може початися навесні, коли Путін збере потрібну кількість живої сили.

ЗСУ вже ліквідували 46 500 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: