Росія використовує ракети і дрони для атак по Україні / фото t.me/andrii_nebytov

Російські окупанти в основному запускають ракети у світлий час доби, а іранські дрони-камікадзе - ввечері і вночі.

Військовий експерт Олег Жданов підтвердив цю тенденцію на своєму каналі і пояснив, з чим пов'язані такі дії.

"Дійсно складається враження, що ракети запускають в основному в світлу частину доби або на світанку, а дрони пускають у вечірній час. Думаю, що це пов'язано з двома речами. Перше, то що дрони маскуються. Вони дуже повільні-швидкість 180 км/год - і дуже гучні. Коли людина його чує, вона одразу починає шукати його в небі. У денний час їх дуже добре видно і легко збивати", - пояснив Жданов.

Вночі це стає дещо складніше, проте в хід йдуть засоби радіолокаційної розвідки, для яких нічний час не є перешкодою. Експерт зазначає, що з ракетами ситуація складається з точністю до навпаки.

"Підготовка екіпажів до нічних пусків ракет - це дуже проблематично. Мабуть екіпажі не готові сьогодні пускати ракети в нічний час. Вони злітають, повинні зайняти певний ешелон по висоті, лягти на певний курс і зайти в квадрат, звідки треба пустити ракету. Для того, щоб ракета змогла швидко і правильно зорієнтуватися в повітряному просторі - зловити сигнал GPS-навігації і далі продовжити шлях", - зазначив Жданов.

На його думку, ймовірно підготовка російських льотчиків настільки низька, що це для них проблематично. Також складність у них може виникнути зі зльотом і посадкою літаків вночі.

Ракетні удари та атаки дронів по Україні

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що російські війська продовжать тероризувати українців ударами ракет і дронів, поки війна не закінчиться.

Раніше в Повітряних силах України також пояснювати, що для наявних у ППО засобів, робота яких полягає у візуальній прив'язці, треба бачити мету. Відзначається, що у використанні Росією іранських дронів є певна тенденція: "то вони (росіяни - ред.) починають о 22:50, то о 23:00 з переходом в ніч до 5:00 ранку можуть запускати ті дрони".

Вас також можуть зацікавити новини: