Україна отримала 28 "Челленджерів", але поки береже їх / фото wikimedia.org

Український контрнаступ йде протягом вже деякого часу, але в боях досі не були помічені британські танки Challenger 2 і німецькі БМП Marder. На це звернув увагу військовий оглядач німецького видання Bild Юліан Рьопке.

Він зазначив, що на поточний момент в наступальних операціях активно використовуються німецькі танки Leopard 2 і американські БМП Bradley. 

"Але поки не було кадрів, де показувалося б участь британських танків Challenger 2 в нинішньому наступі. Також відсутні німецькі бойові машини піхоти Marder. Це означає, що кілька українських бригад, ймовірно, ще не введені в бій. У тому числі ті, які озброєні польськими танками PT-91", — вважає Рьопке.

На думку німецького експерта, це говорить про те, що українське командування ще не розпочало основну фазу контрнаступу, і основні події ще попереду. Рьопке вважає, що більшість бронетанкових бригад, які пройшли підготовку на Заході і озброєні західною технікою, підуть вперед лише після того, коли ЗСУ зможуть намацати слабкі ділянки російської оборони.

Український контрнаступ - останні новини

За минулий тиждень українські бійці визволили від російських окупантів 7 населених пунктів на південному фронті - загалом близько 90 квадратних кілометрів. Зокрема, визволено села Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожове, Макарівка, Благодатне.

Поки українські підрозділи долали мінне загородження під щільним вогнем ворога, було втрачено кілька одиниць іноземної бронетехніки. Однак, як відзначили самі бійці, своє головне завдання ці машини виконали - врятували від загибелі навчені екіпажі.

Вас також можуть зацікавити новини: