ЗСУ на Донецькому і Таврійському напрямках просунулися на 6,5 км / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Протягом минулого тижня українські захисники та захисниці звільнили 90 квадратних кілометрів територій (для порівняння - це площа міста Хмельницький, - УНІАН) та 7 населених пунктів.

Як повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, за минулий тиждень під час ведення наступальної операції у Донецькому та Таврійському операційних районах просування військ наступального угруповання склало 6,5 км.

За її словами, площа території, взятої під контроль, становить 90 квадратних кілометрів.

Зокрема, звільнено сім населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне

Як уточнив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, зі звільнених на Донеччині, - Сторожового, Благодатного та Нескучного, - евакуювали 11 людей. Їх доправили в безпечні місця області.

Оновлено: Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що за минулий тиждень на Бахмутському напрямку українські військові просунулися на лівому фланзі на 1,5 км, а на правому – на 3,5 км. За її словами, площа території, взятої під контроль, становить 16 кв. км. 

Звільнення українських територій

Як повідомляв УНІАН, протягом останніх тижнів у соцмережах почала поширюватися інформації про старт контрнаступальних дій української армії. Зокрема, британська розвідка повідомляла, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на кількох напрямках.

Згодом, початок контрнаступу підтвердив й президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що українські військові налаштовані позитивно.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, українські військові досягли успіхів і звільнили низку населених пунктів, хоча росіяни намагаються применшити значення втрати контролю над ними.

Вас також можуть зацікавити новини: