ЗСУ готуються до контрнаступу / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройним силам України доведеться одночасно виконати багато складних завдань, щоб досягти максимального результату за один контрнаступ.

Експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" заявив, що українським захисникам доведеться проводити певне інженерне облаштування місцевості - руйнувати протитанкові рви та розміновувати мінні поля. 

"Для початку, окупанти встигли понаставляти укріплень, щоб затримати просування наших бронетанкових військ. Якщо говорити про узгодження певних сил та засобів, ЗСУ явно планують показати майстер-клас розвинутим країнам світу, як під час наступальних операцій грамотно використовувати бронетанкові та інженерні підрозділи на тих же гусеничних машинах", - зазначив він.

Відео дня

Експерт нагадав, як армія США провела бліцкриг в Іраку, де спочатку просто вибомбили важливі об'єкти, а бронетанкові підрозділи просуваються уперед. Однак українським військовим доведеться все робити одночасно.

"Бомбити керованими бомбами об'єкти противника буквально під час наступу, шукати неочевидні шпарини у обороні противника і туди пускати батальйони на західних танках і водночас робити так, щоб від них не відставали інженерні машини, які будуть руйнувати перешкоди. Паралельно з тим, що треба буде "виносити в повітря" склади противника, треба буде знищувати і систему управління зв'язком", - сказав Киричевський.

За його словами, досвід харківського контрнаступу показав, що коли у окупантів ламається система зв'язку - вони стають безпомічні і їх стає простіше громити.

"Багато речей ЗСУ, можливо, вперше робитимуть в цій операції. Розвинуті країни світу не робили нічого такого з часів Другої світової війни. Операція обіцяє бути складною і трохи тривалою по часу, але те, що явно захопить уяву в Пентагоні і покаже, що це їм треба буде вчитися у нас, а не так, що вони нас за інерцією досі нас вважають своїми молодшими учнями", - підсумував експерт.

Контрнаступ ЗСУ - що прогнозують експерти

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що новий контрнаступ українських військових відрізнятиметься від операції на Харківському напрямку. Сам наступ триватиме не менше одного-двох місяців. 

Військовий експерт Роман Світан вважає, що контрнаступальна операція може початися не раніше середини квітня. За його словами, "золотим періодом" для ЗСУ стане квітень – травень.

Вас також можуть зацікавити новини: