Окупанти несуть величезні втрати на Бахмутському напрямку / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

У Росії не вистачить сил, щоб виконати головне завдання щодо виходу на кордони Донецької області. Через особливості місцевості противнику доведеться витрачати більше сил, ніж він здатний зібрати.

"Рух на Бахмут з Попасною все-таки вузький. Тобто можна вважати там по ширині 10-15 км. Якщо виходити на межі Донецької області, то це треба рухати фронт приблизно в 100 км по шириною, а не в 10 кілометрів від Попасної на Бахмут. Значить на кожен кілометр він з такими витратами буде вже викидати не 2000 осіб, а 20 тисяч осіб на кілометр. У нього просто не вистачить людей. Навіть в режимі підготовки, навіть якщо виключити режим екіпіровки повної, а просто підготовки, тобто вони можуть десь готувати близько 200 тисяч за два-три місяці. У нього буде більше втрат на рух до кордону Донецької області, ніж взагалі будуть готувати, тобто це не відновлювані втрати", - сказав військовий експерт Роман Світан.

Експерт сказав, що якщо Путін виходитиме до кордону Донецької області, з такими темпами він спалить всю російську армію.

"Вона просто не встигне відновитися. Це приблизно те ж саме, як вони спалили десятки тисяч людей в районі Бахмута. Це треба розширити як мінімум на 100 кілометрів, не рахуючи ще це прямий рух 100 кілометровий, а ще доведеться прикривати фланги, а туди ще піде певна кількість військ. Тому виходячи з математики я і кажу, що навіть немає сенсу планувати, вони не зможуть зібрати людей", - додав він.

Ситуація на фронті і втрати РФ

За минулу добу, 5 березня, українські військові ліквідували 650 російських окупантів, які прийшли зі зброєю на нашу землю. Також було знищено понад півсотні одиниць різної ворожої техніки. Таким чином, загальні втрати серед особового складу російських військ за час повномасштабного вторгнення сягнули орієнтовно 153770 осіб.

У Генштабі ЗСУ заявили, що війська РФ не припиняють спробу штурмувати Бахмут і прилеглі населені пункти.