Геращенко не виключає масштабних провокацій на Донбасі / фото УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ припустили, що окупанти готують "масштабні провокації з ще більш масованими обстрілами української території".

Про це в Facebook заявив радник глави МВС Антон Геращенко.

"Заяви лідерів терористичних організацій "ЛДНР" Пушиліна і Пасічника - це, як на мене, остаточна агонія Мінських угод. Про які вибори на окупованих територіях може йти мова, якщо вони нахабно брешуть своїм заручникам про неіснуючий наступ Збройних сил України", - написав він.

Відео дня

На думку Геращенко, готуються масштабні провокації "з іще більш масованими обстрілами української території".

"Ми відповімо на це правдою, показавши всьому світу, що ЗСУ міцно стоїть на своїх позиціях і не збирається наступати, підігруючи ворогові", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого, глава підконтрольного Росії угруповання "ДНР" Денис Пушилін заявив про початок масової евакуації жителів окремих районів Донбасу в Росію.

За його словами, "в ході обстрілів населених пунктів життя і здоров'я мирних жителів може піддаватися загрозі".

Пушилін зазначив, що з 18 лютого організовано масовий централізований виїзд населення в Ростовську область Росії.

Він додав, що нібито за домовленістю з керівництвом Росії в Ростовській області підготовлені місця для прийому і розміщення людей.

Пізніше аналогічну заяву зробив ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Водночас у Ростовській області про "евакуацію" нічого не знають.

Нагадаємо, в останні два дні російські окупаційні сили почали масові обстріли українських позицій на Донбасі і застосування важкої артилерії та іншого забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Ці дії РФ супроводжує масовою дезінформацією.

Президент США Джо Байден вважає, що подальше вторгнення РФ в Україну може відбутися в наступні кілька днів. Президент США зазначив, що Росія може почати військову операцію проти України під "чужим прапором".

Вас також можуть зацікавити новини: