Фокін каже, що на Донбасі потрібна загальна амністія / facebook.com/VPFokin/

Перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін заявляє, що на Донбасі проти Збройних сил України воюють бойовики і найманці майже з 30 країн світу.

Про це Фокін сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Трансляцію засідання вів у Facebook член фракції "Голос" Роман Лозинський.

Читайте такожФокін назвав причини "майже п'ятирічного тупцювання на одному місці" у врегулюванні ситуації на Донбасі

Відео дня

"Я хочу зразу сказати вам, яка моя позиція в тому, що відбувається в країні в цілому і, зокрема на її сході. Перше - я фіксую, констатую, що на сході ведеться війна проти Збройних сил України, яку ведуть бойовики і найманці майже з 30 країн світу. Друге - всі злочинці мають бути покарані згідно із законами України та у відповідності до міжнародного права", - наголосив Фокін.

"Третє - амністія мусить бути загальною, і тільки тоді з неї є якийсь сенс, бо вона деморалізує противника, вона тим самим зберігає сотні і тисячі життів наших воїнів, зберігає їх здоров'я", - підкреслив Фокін.

"Четверте - я дійшов висновку, що альтернативи Мінським угодам на сьогоднішній день не існує", - наголосив він.

Водночас Фокін визнав, що в нього є багато обґрунтованих і суттєвих нарікань до Мінських угод.

Заяви Фокіна про Донбас: що він говорив раніше

  • Раніше Фокін в одному з інтерв’ю назвав сили РФ в окупованих районах Донбасу "повстанцями", що викликало резонанс в суспільстві. Згодом він вибачився за свої слова.
  • Сьогодні Фокін відзначився черговою резонансною заявою. Виступаючи в Раді, він сказав, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України.