Валерій Герасимов у Міноборони продовжує мати роль командувача театром військових дій в Україні, вважають аналітики / скріншот

Нібито "візит" начальника Генерального штабу збройних сил Росії, генерала Валерія Герасимова на передові позиції російських окупантів в Україні свідчить про те, що російське Міноборони продовжує висвітлювати його роль як командувача театром військових дій.

Генерал Герасимов на відеозаписі, який оприлюднило міністерство, "зображений як архітектор російських оборонних операцій в одному з секторів українського контрнаступу на півдні", повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики зазначили, що таку роль раніше приписували екс-заступнику командувача об'єднаного угруповання військ в Україні генералу Сергію Суровікіну та колишньому командувачу 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу генерал-майору Івану Попову до того, як імовірно, їх звільнили 28 червня та 15 липня через недотримання ієрархії в Міноборони й протистояння з Герасимовим.

"Цей відеозапис є одним з перших публічних виступів Герасимова після заколоту, організованого засновником "ПВК" (приватна військова компанія - Ред.) "Вагнер" Євгеном Пригожиним 24 червня, та вказує на те, що Міноборони РФ продовжує висвітлювати роль Герасимова як командувача театром військових дій", - зазначили в Інституті.

Війна в Україні триває - ось що треба знати

1 серпня у Міноборони Росії стверджували, що Валерій Герасимов нібито був на "передових позиціях" російських загарбників на Запорізькому напрямку з інспекцією. У мережі пожартували, що "передок" знаходиться на Сахаліні.

Повідомлялося, що у РФ після бунту "вагнерівців" відбулися "чистки" у лавах військового керівництва. Зокрема, повідомлялося, що зник генерал Сергій Суровікін, який був почесним членом ЧВК "Вагнер". На думку колишнього співробітника Комітету держбезпеки СРСР Сергія Жирнова, Суровікіна могли таємно заарештувати.

Вас також можуть зацікавити новини: