Денис Пушилін / фото REUTERS

На тлі успішного контрнаступу ЗСУ "глава" так званої "ДНР" Денис Пушилін втік з Донецька. "Керівник" окупаційної адміністрації, найімовірніше, перебуває на території Росії.

Такою інформацією поділився "24 канал" з посиланням на власне джерело в українській розвідці.

Раніше видання отримало інформацію, що бойовики в "ДНР" почали панікувати через контрнаступ ЗСУ на фронті. Однією з причин стала відсутність чоловіків, яких вдалося б мобілізувати. Переважну більшість людей призовного віку з псевдореспубліки вже відправили на війну проти України.

Відео дня

В результаті "керівник" так званої "ДНР" Денис Пушилін прийняв рішення втекти з Донецька. Джерело в українській розвідці не розповіло, куди саме відправився "глава" окупаційної адміністрації, проте варіантів у нього небагато. Найімовірніше, Пушилін ховається десь не території Росії.

Тут відразу важливо відзначити, що інформація потребує підтвердження. Українська сторона поки ніяк не коментувала відомості джерела в розвідці.

Нагадаємо, наприкінці серпня Збройні сили України перейшли в контрнаступ на Херсонщині та Харківщині. Він триває вже майже два тижні.

Сьогодні, 10 вересня, з'явилася інформація про звільнення Куп'янська і взяття в "котел" російських підрозділів в Ізюмі. А на півдні ВСУ просунулися по всій лінії фронту — місцями до кількох десятків кілометрів.

Тим часом військовий експерт Олег Жданов спрогнозував, що контрнаступ українських сил буде тривалим і "стрибкоподібним". Не скрізь вийде швидко відвойовувати території, як це відбувається зараз.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: