Стало відомо, скільки "Кинджалів" збили ЗСУ / фото t.me/MykolaOleshchuk

У травні та червні 2023 року в небі над Україною знищили 13 російських ракет Х-47 "Кинджал", більше двадцяти балістичних ракет та інший "російсько-Іранський мотлох", повідомив командувач Повітряними силами Збройних сил України, генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Вручив заслужені нагороди воїнам зенітних ракетних військ Повітряних сил, що захищають Київську область (і не тільки) від ракетного тероризму Росії", - зазначив він.

За його словами. це ті бійці, які достроково завершили навчання за кордоном, якнайшвидше забезпечили бойову роботу ЗРК Patriot в Україні і у підсумку зруйнували міф про "непереможний" російський "Кинджал".

Відео дня
Олещук нагородив бійців / фото t.me/MykolaOleshchuk

ЗСУ знищують російські "Кинджали" над Україною - подробиці

Як повідомляв УНІАН, першу російську ракету "Кинджал", які росіяни називають гіперзвуковими, ЗСУ збили у ніч проти 4 травня.

А вночі 16 травня росіяни запустили по Україні шість ракет "Кинджал", всі вони теж були збиті, повідомляли у Повітряних силах ЗСУ.

Як заявляв військовий експерт Олег Жданов, на початок вторгнення в Україну у росіян було 43 ракети "Кинджал", а у березні цього року їх було вже 50 - за рахунок виробництва нових ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: