Україна отримала від США ЗРК Patriot / фото US Army

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи може американський зенітний ракетний комплекс (ЗРК) Patriot збивати міжконтинентальні балістичні ракети (МБР).

"Так, звичайно. Patriot інтегрований у систему протиракетної оборони, в тому числі яка призначена для боротьби з міжконтинентальними балістичними ракетами і бойовими елементами, які знаходяться у цій міжконтинентальній балістичній ракеті", - зазначив він.

Досвід роботи ЗРК Patriot в Україні показав, що він досить успішно бореться з надзвуковими субелементами, які можуть бути закладені в ракету.

Відео дня

"У головній частині (ракети) може бути від 10 до 14 складових, субелементів, кожен з них несе ядерний заряд на окрему ціль. Тобто, скільки субелементів, стільки цілей може вразити ця МБР".

Чи є у РФ шанси "пробити" Patriot - думка

Раніше Жданов відповідав, якими ще ракетами Росія може намагатися пробитися через систему протиповітряної оборони ЗРК Patriot.

"Російська Федерація на сьогоднішній день вичерпала всю номенклатуру своїх ракет. Інших немає, інших вони не придумали. Балістичні ракети "Кинджал" і "Іскандер-М" - все, що у них залишилося. Це все, чим вони можуть нас здивувати", - заявив він.