Військовий експерт оцінив запаси дронів- "шахедов" у Росії / скріншот

Іран має мотивацію нарощувати виробництво дронов-камікадзе. Тегеран взамін на Shahed-136 отримує не тільки гроші, але й винищувачі Су-35.

"Ми бачимо, що на Shahed-136, які росіяни постійно використовують, з 2022 року, як тільки почалося військово-технічне співробітництво між Іраном і Росією, отримали достатньо фінансування", - розповів блогер, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв'ю "Главреду".

За його словами, в умовах, що склалися влада Ірану будуть тільки нарощувати виробництво своїх дронів-камікадзе, якими Росія б'є по мирних жителях України.

Відео дня

"Іран має від цього фінансову і технологічну вигоду, адже натомість Іран отримав винищувачі Су-35, тому у них є мотивація нарощувати виробничий потенціал для поставки дронів в РФ вже не в форматі партія до партії, а на постійній основі", - підсумував експерт.

Іранські дрони на війні проти України - головні новини

Росія у 2022 році закупила в Ірану дрони-камікадзе. Окупанти застосували безпілотники для знищення енергетичної та цивільної інфраструктури України, а також ударів по домівках мирних українців.

Станом на 24 травня 2023 року загарбник випустили по українських містах понад 1160 дронів, з них збито майже 900.

У свлю чергу президент Володимир Зеленський звернувся до народу Ірану і попередив, що допомога РФ штовхає країну "ще глибше і глибше на темну сторону історії". У відповідь Тегеран звинуватив главу Української держави у поширенні "антиіранської пропаганди".

Вас також можуть зацікавити новини: