Резніков заявив, що початковий план мобілізації ще не виконано / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Початковий план мобілізації в Україні, який затвердили після повномасштабного вторгнення Росії, ще до кінця навіть не завершили. Генеральному штабу ЗСУ, як і раніше, потрібні люди різних професій.

Таку заяву зробив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю виданню LIGA.net. Чиновник сказав: "Він (Генеральний штаб, — УНІАН) точно знає необхідну кількість водіїв, стрільців, операторів, артилеристів, снайперів. Генштаб визначає завдання воєнкомам: план і категорії фахівців".

Резніков уточнив, що Міністерство оборони здійснює контроль над мобілізацією і хоче замінити всю паперову документацію спеціалізованою програмою. Зараз відомство займається її впровадженням.

Відео дня

"У нас є цей продукт, він розроблений. Ми просто не встигли до кінця ввести. Це буде один з викликів Віталія Дейнеги", — додав Резніков.

Окремо Міністр оборони підкреслив важливість вміння керувати підлеглими в армії: "Союзники пропонують лідерські курси молодших командирів, середніх командирів і сержантів. Адже саме сержанти — це кістяк армії. Ми майже 30 років жили в парадигмі, що на нас ніхто не нападе. І для багатьох вузів військова кафедра була формальністю".

Мобілізація в Україні: остання інформація

  • З моменту повномасштабного вторгнення Росії в нашій країні проводиться набір людей в армію. Військовозобов'язані отримують повістки в різних місцях, адже це дозволено законом.
  • Якщо після вручення повістки не з'явитися в центр комплектування, то може настати кримінальна відповідальність відповідно до статті 336 КК, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Однак рішення про покарання виносить суд.
  • Як пояснили адвокати, процедури анулювання повістки немає, тому що це оповіщення про необхідність прийти в ТЦК.
  • Раніше УНІАН публікував окремий матеріал про види повісток і правила їх вручення чоловікам.

Вас також можуть зацікавити новини: