Експерт розкритикував російську армію / фото ua.depositphotos.com

Росія намагається завербувати "командос" афганської армії для участі у війні проти України, і це свідчить про агонію російського командування.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко жорстко розкритикував РФ за такі спроби.

"Я завжди ставився до афганської регулярної армії як до зборища овець. Ну, вони такими і є. Скільки в них не вкладай коштів, зусиль і знань, вони як були вівцями, так ними і залишилися. У будь-який історичний період афганська армія являла собою боягузливе збіговисько абсолютно профнепридатною маси. Не більше, не менше. А тому дане повідомлення мене більше потішило, ніж насторожило", – зазначив експерт.

Відео дня

Коваленко більш ніж упевнений, що ніяких африканських "командосів" в Україні не буде, адже вони втечуть ще до відправки у зону бойових дій.

"Якщо Росія, після того, як не змогла забезпечити своїх "чмобиків" всім необхідним, готова платити гроші тим, кого складно доставити в РФ, потрібно буде одягнути, взути, озброїти і вирішити проблему мовного бар'єру, то, що це, якщо не агонія?" – задався він питанням.

Що знищить армію Росії: думки

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що російська армія не зможе воювати, як тільки почне відчувати проблеми з артилерією і ракетними військами:

"Ось коли цей вид озброєння у них почне вмирати або знижувати свої бойові потенціали, ось тоді і буде захід російських Збройних сил".

Він додав, що стволів у Росії залишилося не так вже й багато, і ракети деяких типів давно закінчилися.

За словами оглядача Олександра Коваленка, у Росії також є серйозні проблеми з авіацією через санкції. На цей час в РФ будь-який цивільний або військовий літак є потенційним вбивцею своїх пасажирів і пілотів, заявив експерт.