Фото УНІАН, Олександр Прилепа

До війни на Запоріжсталі Групи Метінвест працювало понад 10 тисяч людей. Але від початку вторгнення кожен десятий працівник пішов воювати з російськими окупантами. Журналісти чеського телеканалу ČT24 побували на металургійному комбінаті Запоріжсталь, щоб на власні очі побачити, як працює підприємство в умовах війни.

Російське вторгнення значно впливає на українську економіку: деякі підприємства на окупованих або прифронтових територіях припинили свою роботу. Інші пристосовуються до нових умов, намагаючись вижити. 

Металургійний комбінат Запоріжсталь у Запоріжжі працює в умовах нестачі персоналу та ресурсів, а також обмежених експортних маршрутів через блокаду чорноморських портів.

Відео дня

"Металург – це сильна професія, яка тримає економіку на плаву. Навіть невеликий внесок здатен підтримати економіку", – вважає працівник Запоріжсталі В'ячеслав.

Працівники Запоріжсталі називають свою нинішню роботу економічним фронтом. Кожен співробітник працює ще й за своїх колег, які або виїхали на Захід, або приєдналися до армії, від початку вторгнення кожен десятий працівник пішов воювати з російськими окупантами. 

"Ми маємо уникнути гіперінфляції, проблем з економічним розвитком країни. Дуже важливо, щоб такі підприємства, як наше, продовжували працювати", – зауважує генеральний директор Запоріжсталі.