Німеччина все ще думає, чи надавати Україні крилаті ракети Taurus / скріншот

Для того, щоб навчитися запускати крилаті ракети Taurus, українським військовим може знадобитися близько трьох місяців, вважає їхній виробник - компанія MBDA в Шробенхаузені, пише Bild.

Зазначчається. що уряд Німеччини вже кілька місяців обговорює можливість поставити Україні далекобійні крилаті ракети. При цьому гостро стоїть питання про те, що якщо Україні поставлять ракети найближчим часом, то проблемою стане тривалий термін навчання.

Оборонний експерт партії ВДП Маркус Фабер нагадав, що Україна вперше запросила ракети Taurus більше чотирьох місяців тому, і якраз цей час можна було використати для навчання.

Відео дня

"Всі аргументи відомства канцлера за затримку (поставок Taurus - УНІАН) тепер недійсні. Розум підказує, що Taurus повинні бути поставлені негайно. Те, як крилаті ракети важливі для України, ми побачили нещодавно після атаки на штаб російського Чорноморського флоту", - зазначив він.

Крилаті ракети Taurus для України - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше The Wall Street Journal писав, що можлива передача Україні американських далекобійних ракет ATACMS може підштовхнути Німеччину до надання ЗСУ крилатих ракет Taurus.

Повідомлялося, що Берлін вважає за краще "рухатися разом із Вашингтоном" у поставках нових типів озброєнь Україні для оборони.

На думку експерта Коваленка, саме так і станеться - якщо західні партнери передадуть Україні далекобійні ракети ATACMS, то ЗСУ отримають і ракети Taurus.

Вас також можуть зацікавити новини: