Маріуполь зруйнований Росією

У Маріуполі Донецької області ситуація катастрофічна. Раніше вдалося евакуювати з "Азовсталі" військових і мирних жителів.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Маріуполі у вівторок, 24 травня.

21:37 "За Маріуполь" - надпис на одному з 155-мм артилерійських снарядів, які відправляють наші героїчні захисники російським окупантам. А відправку "подарунків" допомагає зробити французькі САУ "CAESAR".

Відео дня

20:28 Яким було культурне життя у мирному Маріуполі та яким стало після приходу "руського миру" (останнє фото). Провести зустріч із знедоленими людьми біля сміттєвого бака у зруйнованому місті та розповідати про повернення культури - це яскравий приклад реального рівня життя на росії. Той випадок, коли слова зайві.

20:10 Яким було культурне життя в мирному Маріуполі і яким стало після приходу "російського світу" (останнє фото). Той випадок, коли слова зайві.

Що відбувається у Маріуполі: хроніка війни в місті 24 травня

18:48 Генштаб повідомляє про спробу масованого настання ворога на Донбасі. На лиманском напрямі противник активізував ведення бойових дій. За підтримки артилерії та авіації веде наступ у напрямі населеного пункту Лиман. На Сєвєродонецькому напрямку, за підтримки вогню артилерії, ворог веде наступ у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк, бойові дії продовжуються. На Бахмутському напрямку противник настає у районах населених пунктів Липове та Білогорівка.По Краматорську, Лиману та Слов'янську було завдано авіаударів.

17:59 Радник голови МВС України Вадим Денисенко заявив, що війна переходить у затяжну фазу і попереду дуже тяжкий місяць битви за Донбас. Водночас, окупанти намагаються відвернути увагу українських сил від Донбасу.

Денисенко наголосив, що українці мають готуватися до продовження бойових дій, ймовірно, протягом місяців.

17:24 ЗомбіТБ відтепер і в Маріуполі. Окупанти розгорнули в місті мережу пересувних телевізійних екранів. Святкування Дня Перемоги показало всю нелояльність місцевих жителів до нового режиму. Зі 150-170 тисяч містян на офіційний захід прийшло лише кілька десятків. Звідси посилення інформаційного тиску на людей. Цього могло б бути достатньо для росіян. Але наших людей такою "лапшою" не нагодуєш.

16:15 Цехи заводу Азовсталь зняли з низького дрону крупним планом. Можна детально подивитись, що залишилося від знаменитого заводу.

15:08 Вадим Бойченко закликав світових лідерів накласти ембарго на російську нафту та газ. Про це мер Маріуполя сказав на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. "Сьогодні Росія продовжує вести повномасштабну війну проти України, вбивати мирних людей та руйнувати міста. Весь цивілізований світ має спільними зусиллями зупинити цю військову машину. Ембарго на нафту та газ дозволить зупинити можливість спонсорувати війну та агресію. Маємо разом стати на захист свободи та демократії. Перемога України – це перемога Європи. Перемога свободи, демократії та нашої незалежності", – міський голова Вадим Бойченко.

13:42 МОЗ інформує про ознаки краснухи, в чому небезпека інфекційного захворювання та як захиститись від краснухи.

Що відбувається у Маріуполі: хроніка війни в місті 24 травня

12:56 Голова курортної Кирилівки (Запорізька область) знову влучив у полон. Окупанти вдруге викрали селищного голову Івана Малєєва, а також його заступника Ігоря Коробка та голову місцевого будинку культури Світлану Шіян.

12:17 Ще один куточок Маріуполя відкрито. Тепер - Маріупольскій муніципальний гуманітарний хаб ЯМаріуполь. Вінниця. Вул. Соборна,50

Що відбувається у Маріуполі: хроніка війни в місті 24 травня

10:42 При розборі завалів багатоповерхівки в місті виявили близько 200 тіл загиблих під завалами. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

09:44 При розмінуванні Азовсталі чотири сапери росіян підірвались на міні. Один в важкому стані, двоє у середньому ступені та один отримав легкі поранення.

09:25 Орієнтовні втрати росії у війні з Україною станом на 24 травня:

Що відбувається у Маріуполі: хроніка війни в місті 24 травня

07:19Тривога в Харківській, Донецькій та Луганській областях!

Вас також можуть зацікавити новини: