Військовий прогнозує, що воювати будуть всі чоловіки / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Військовослужбовець ЗСУ Олександр Матяш прогнозує, що більшість чоловіків, які перебувають у тилу, будуть так чи інакше залучені до армії. Він впевнений, що воювати буде кожен.

"Треба бути готовим до того, що більшість чоловіків, які перебувають зараз на умовно безпечній території, будуть залучені в армію. В тому чи іншому вигляді. Воювати будуть всі чоловіки – якщо ні, то тоді ми програємо... Прошу всіх ставитися до війни серйозно, і, на жаль, ця війна вже торкнулася всіх. Хочу, щоб всі зрозуміли, що ваша черга воювати прийде, тільки так ми зможемо перемогти", –  розповів Матяш В програмі "Час: Online".

Військовий переконаний, що ця війна – надовго. Він зазначив, що Україна несе "шалені втрати", і перемога коштуватиме нам "великої кількості людських життів".

Відео дня

"Це коштуватиме нам шалених засобів, і все одно ця війна завершуватиметься не поразкою Росії, а переговорами", – резюмував Матяш.

Війна в Україні: важливі новини

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що війна РФ проти України може закінчитися так само швидко і в один момент, як і почалася. За його словами, після того, як українські війська вийдуть до адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом, події будуть розвиватися інакше.

Тим часом в Україні активно обговорюють можливість посилення мобілізаційних заходів після заяви президента Зеленського про те, що з таким проханням до нього звернулися військові. Представник президента у Верховній Раді України, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський нагадав, що в Україні – загальна мобілізація і ТЦК комплектують підрозділи, які несуть втрати. Але на сьогодні немає передумов для збільшення кількості військовозобов'язаних для їх мобілізації.

Вас також можуть зацікавити новини: