Зараз ЗСУ потребують зброї / фото ua.depositphotos.com

Контрнаступальні дії української армії можуть початися в кінці серпня або у вересні.

Про це повідомив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час інформаційного телемарафону.

На питання ведучої, чи збігається думка експерта з прогнозом про початок контрнаступу ЗСУ у серпні, Мусієнко відповів, що частково так.

Відео дня

"Можливо, це буде в кінці серпня або у вересні, можливо дещо в інший час, але те, що це неодмінно станеться – це так", - розповів він.

Військовий експерт підкреслив, що треба розуміти, що якщо буде продовжуватися надання важливої допомоги для нас, то буде накопичуватися критичний обсяг озброєння, який потрібен для ефективних контрнаступальних дій. І чим більше його буде, тим більше розв’язуватиме руки для наших військових.

Окрім цього, експерт відзначив ефективність наданих систем HIMARS, які вже отримали високу оцінку як від українських сил самооборони, так і від американських та британських.

"Чим більше буде таких систем і ракет до них, тим більше буде можливості знищувати командні пункти противника, розривати логістичні ланцюги забезпечення, і тим краще вдасться загальмувати загальні дії російської армії та створити передумови для переходу до контратакувальних дій, коли для цього з’являться сприятливі умови", - додав Мусієнко.

Що цьому передувало

Як повідомляв УНІАН, ввечері 30 червня спікер Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров заявив, що українські війська поступово просуваються на Херсонщині, звільняють населені пункти і закріплюються на нових позиціях.

Зокрема, того дня підрозділи Збройних сили звільнили від окупантів село Потьомкине Бериславського району.

Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що "видимі результати" контрнаступу українських військ в Херсонському регіоні мають бути з серпня.