REUTERS

Контррозвідники Служби безпеки України виявили на Харківщині екс-бойовика так званої «ДНР», який нині є українським військовослужбовцем.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Читайте такожУ Маріуполі затримали колишнього бойовика "ДНР"

Слідчі з’ясували, що мешканець Харківської області у липні 2014 року приєднався до бойовиків самопроголошеної «ДНР». Був стрільцем у складі так званих «Спецназ ДНР» та «Батальйон "Оплот"», виконував обов’язки патрульного, охороняв підконтрольні бойовикам об’єкти та місцевість. За це харків’янин отримував щомісяця 5 тисяч гривень.

У жовтні 2014 року бойовик за власною ініціативою вирішив піти від бойовиків та повернувся на Харківщину. Згодом він вступив до лав Збройних сил України.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 про участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації ККУ. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

  • Схожа ситуація сталась на Харківщині на початку серпня. Тоді правоохоронці викрили також екс-бойовика, який вступив до української армії. Він також добровільно приєднався до бойовиків з так званого підрозділу «Оплот», який діяв у самопроголошеній «ДНР». Там він пробув до лютого 2015 року, а потім, побоюючись за власне життя, покинув їх та переїхав у Харків.