У Авдіївці дуже гаряче / фото 17-та окрема танкова Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушка

В Авдіївці сьогодні дуже гаряче, російські окупанти продовжують атакувати. Про це розповів головний сержант підрозділу ударних БПЛА 109 бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України Єгор Фірсов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що в Авдіївці дуже гаряче. "Там ми літаємо, спостерігаємо, бачимо, що орки шурують, знову "кулаки" формують, що намагаються штурмувати. Наша піхота міцно відбиває атаки, хоч не легко це дається", - зазначив він. За його словами, окупанти йдуть і в піхотні атаки малими групами, а наступають із залученням бронетехніки, зокрема, БТРи та БМП.

Фірсов повідомив, що зараз над Авдієвкою літати дронами дуже важко. "Ворог наситив РЕБом фактично все. І зараз мало, щоб був дрон, а ще потрібне гарне супроводження інженерії, щоб надурити і побороти ворожий РЕБ", – наголосив він. 

Відео дня

За його словами, на Авдіївському напрямку в одній бригаді використовується 100 дронів в середньому на день. "Не всі дрони можуть долетіти, бо РЕБ працює, пушки працюють, а ще ворог обтягується банальними рибальськими сітками, щоб затримати ці FPV-дрони. Але переважна більшість дронів знаходить свої цілі, а це круто, бо це зменшує ворожий натиск. Навіть орки в своїх пабліках визнають, що штурми зривають наші FPV-дрони. Не артилерія, не танки, хоч вони також суттєво допомагають, а саме FPV-дрони, бо вони непередбачуваніші, оскільки пілот визначає, куди летіти, може змінювати цілі в процесі польоту", - розповів Фірсов.

Ситуація в Авдіївці

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт, майор запасу Збройних сил України Олексій Гетьман зазначає, що ситуація в Авдіївці для Сил оборони непроста, але є надія, що підтягнення резервів покращить позиції українських захисників

Він зазначив, що війська РФ намагаються оточити Авдіївку з півночі і з півдня, щоб український гарнізон, який там перебуває, залишився без можливості підвозити боєприпаси, продукти. 

Водночас експерт додав, що туди додаються певні резерви, зокрема, 3-я механізована штурмова бригада з великим бойовим досвідом. Він сподівається, що буде триматися оборона, бо Авдіївка для нас є вкрай важливою.

Вас також можуть зацікавити новини: