У війні досягнуто паритету / фото Генштаб

В стратегічному масштабі Україна виграє війну проти Росії. У політичному контексті ми її вже виграли, а РФ - програла.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі.

"Російська Федерація вже не може наступати, а Україна ще не може наступати. Ми досягли паритету. Хоча це також можна віднести до наших перемог, до того ж це велика перемога — "другу армію світу", таку навалу зупинити і змусити їх перейти фактично до стратегічної оборони", — пояснив експерт.

Відео дня

Жданов зазначив, що вже тиждень фронт стоїть і не рухається.

"Так, є окремі штурмові дії окремими групами і підрозділами. Вони вже батальйонами не ходять в атаку, а тільки ротами і взводами, або диверсійно-розвідувальними групами. Також намагаються дистанційно завдавати поразки, де є можливість. Але в цілому фронт вже тиждень стоїть і не рухається ні в одному напрямку", — наголосив він.

За словами експерта, Україну чекає найскладніша частина війни.

"Але в будь-якому контексті ми виграємо цю війну. У військовому сенсі нас чекає ще найскладніша частина війни - це звільнення наших територій, вихід на державний кордон 1991 року. Найскладніше - тому що наступати завжди набагато складніше, ніж оборонятися. Ми перемагаємо, але для перемоги потрібно ще буде багато попрацювати", — підсумував Жданов.

Як раніше повідомляв УНІАН, Збройні Сили України готуються до контрнаступу. Окупанти бояться активних дій захисників і посилюють свої позиції, зокрема, на півдні.

Вас також можуть зацікавити новини: