9 серпня на аеродромі РФ у Новофедорівці прогриміли вибухи / фото ЗСУ

На аеродромі "Саки" у Новофедорівці в тимчасово окупованому Криму, де 9 серпня прогриміли вибухи, згоріли не тільки літаки, але і величезні склади крилатих ракет.

Про це розповів колишній співробітник зовнішньої розвідки КДБ Олександр Зеленько в ефірі телеканалу "Київ".

За його словами, внаслідок вибухів на аеродромі знищені не дев'ять. а понад 20 літаків окупантів:

Відео дня

"При чому не зовсім літаків. Це якраз ті сволоти, які запускали ракети по наших мирних містах. Це саме ті стратегічні бомбардувальники, які перебуваючи за межами нашої ППО, вчинили нелюдські злочини, знищуючи Вінницю, Кременчук, це ті, хто якраз і вбивав мирне населення".

"Згорів і дуже дорогий Іл-76. Згоріли кілька ударних вертольотів, які коштують кілька десятків мільйонів доларів, згоріли величезні склади крилатих ракет", – додав експерт.

На його думку, ті, хто доклав руку до події на аеродромі, без перебільшення переломили хід війни.

Удар по аеродрому в Новофедорівці: що відомо 

Нагадаємо, 9 серпня, в тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі" Саки " в Новофедорівці. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони України прокоментували вибухи, зазначивши, що не можуть встановити причину загоряння, проте вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

У Міноборони Росії заявили, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Повідомлялося, що в результаті вибухів знищено щонайменше 9 літаків, аеродром виведений з ладу.

Вас також можуть зацікавити новини: