Один воїн відбив штурм десятьох росіян / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Один український воїн 8 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр "Едельвейс" відбив атаку десятьох росіян. Командир окупантів скаженів від безпорадності загарбників.

Відео героїчного піхотинського бою опублікував батальйон, у складі якого служить воїн. Кадри з'явилися символічно у день початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Бл*дь, вас одна людина стримує! Одна! Десятьох", - кричав оскаженілий командир у радіостанцію.

"Героїчна подія сталася ще в грудні. Один-єдиний "едельвейс" утримує позицію, холоднокровно відбиваючи атаку десятьох окупантів. На відео добре видно, як орки, мов черв’яки, крутяться, повзають навколо окопа, де сидить наш боєць. Він професійно відганяє нашестя гранатами і автоматом", - зазначили у батальйоні.

Команди офіцера вдалося перехопити. Він наказував загарбникам оточити окоп з українським воїном з кількох сторін, закидати його гранатами та сховатися там від українських безпілотників з вибухівкою.

Під час розгромного бою російський командир бився в істериці, вказуючи штурмовикам, що робити. Він не міг осягнути, як десятеро росіян не можуть відбити позицію з одним бійцем.

"Звісно, адже загарбники не уявляють, на що здатні українці, захищаючи свою землю. Той бій закінчився мертвими і скаліченими орками, яких методично нищила арта і дрони. Наш же боєць залишився живий-здоровий. Він змусив те, що лишилося від ворога, тікати, відстоявши позицію і дочекавшись підкріплення. Сьогодні виповнюється рівно 2 роки нашої невпинної та мужньої боротьби з заклятим ворогом не лише за свободу та право на самовизначення, а за право на життя. І цей епізод лише один із сотні, а то й можливо із тисячі, є цьому доказом", - зазначили у підрозділі.

Друга річниця повномасштабного вторгнення 

Зі зверненням до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну сьогодні виступив і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Він зазначив, що сьогодні  ЗСУ б’ються за свободу, щоб українські населені пункти не перетворилися на Бучу, Бахмут чи Авдіївку.

Головнокомандувач висловив подяку всім захисникам і захиницям,  а також медикам, рятувальникам і волонтерам, які допомагають боротися з ворогом. 

Нагадаємо, напередодні другої річниці вторгнення Генштаб ЗСУ потішив новими втратами росіян. Як повідомляється, ввечері 23 лютого було збито літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Це друга машина такого типу, яку втратила Росія у війні: перший А-50 збили 14 січня цього року. 

Вас також можуть зацікавити новини: