Експерт зазначив, що великих штурмових операцій на деяких напрямках можна не чекати / фото wikimedia.org

Наступальний потенціал Російської Федерації на деяких ділянках фронту в Україні вичерпано. Бійці ЗСУ будують оборонні укріплення.

"Наступальний потенціал ворога, який він використовував із початку жовтня 2023 року до початку березня 2024 року, також вичерпується. Він вичерпався на ключових напрямках, наприклад, на Авдіївському, на Бахмутському, і ми почали будувати оборонні укріплення", - заявив офіцер резерву ЗСУ, військовий експерт Андрій Крамаров в інтерв'ю "Обозревателю".

За його словами, до інавгурації Путіна, яка має відбутися 7 травня, можливий захід до якихось сірих зон, до невеликих селищ, але це не будуть великі штурми, тому що Росії треба відновитися і накопичити ресурс. Водночас він нагадав, що на геополітичній арені також триває активна боротьба.

Відео дня

"Росія не дарма намагається всіма правдами і неправдами влізти - по-іншому не скажеш - у той саміт миру щодо України (глобальний саміт миру у Швейцарії - УНІАН). Саме тому вони дуже активно намагаються використати лобі з боку Китаю. Нібито представником Росії на цьому саміті має бути Китай, а для нас цю роль на себе хоче взяти Франція. До Франції найближчим часом має відвідати представник КНР. Як я розумію, основною темою переговорів буде організація мирного процесу в Україні", - підсумував експерт.

Ситуація на фронті - станом на 23 березня

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що протягом минулої доби, 22 березня,на фронті відбулося 69 бойових зіткнень.

Крім того, авіаційних ударів зазнали населені пункти Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької та Запорізької областей. Під артилерійським вогнем були близько 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Також втрати живої сили російської окупаційної армії вже склали 435 760 осіб і тисячі одиниць різної техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: