Для деяких жителей Криму прихід ЗСУ невигідний, вважає Березовець / фото УНІАН

Офіцер ЗСУ та політолог Тарас Березовець очікує позитивне ставлення кримчан до повернення у склад України.

"Росіяни зараз укріпили оборону в районі Перекопського перешийка, а також на західному узбережжі. Напевно, вони думають, що ми хочемо висадити свій десант. Я вважаю, що ворог буде швидко тікати, як тільки перші підрозділи ЗСУ візьмуть перші населені пункти на півночі півострова, то окупанти будуть бігти в надії на порятунок. А місцеве населення буде зустрічати ЗСУ хлібом-сіллю. Кримчани будуть нас зустрічати радісно, вивішуючи українські прапори, вони будуть співпрацювати і допомогати ловити колаборантів", - сказав Березовець.

Політолог також наголосив, що для деяких жителей Криму прихід ЗСУ невигідний. Такі люди, на думку експерта, будуть нещиро радіти, адже їм треба приховати факти своєї співпраці з росіянами.

"Не варто очікувати, що звільнення Криму буде швидким. Противник вибудував хорошу оборону, немов за підручником. Кожен метр української землі политий кров'ю українського воїна. Тому потрібно чекати деокупації Криму без завищених очікувань", - додав експерт.

Звільнення Криму 2023 - сьогодні це варто знати

Наприкінці квітня стало відомо, що Україна під час нового контрнаступу планує звільнити Крим. Плани української влади озвучив президент Володимир Зеленський.

У квітні керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав, що наша країна наближається до знакової битви у війні проти РФ. Раніше глава ГУР спрогнозував, що українські воїни цієї весни зайдуть до Криму.