Окупанти атакували на кількох напрямках на Донбасі, але ЗСУ відбилися / фото REUTERS

На Донбасі російські окупанти спробували атакувати на декількох напрямках. Наступи вийшли безуспішними: ЗСУ відбилися, а ворог з втратами відійшов на колишні рубежі.

Цією інформацією поділився прес-центр Генштабу у свіжому інформаційному зведенні на своїй офіційній сторінці на Facebook.

"Противник здійснив спроби наступальних та штурмових дій на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках в районах населених пунктів Берестове, Липове і Ниркове, успіху не мав, відійшов на раніше зайняті рубежі", — повідомили в Генштабі.

Відео дня

Російські окупанти також проводили штурмові дії на Авдіївському напрямку. Вони атакували в районах населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка та Піски, проте ЗСУ успішно захистилися.

Що стосується Донецького напрямку, то тут ворог здійснює артилерійські та авіаційні обстріли. Рашисти проводили бомбардування в районах Лиману та Комишувахи Донецької області, а також Сєвєродонецька та Новозванівки на Луганщині.

Нагадаємо, зараз найзапекліші битви проходять саме на Донбасі. На Луганщині ворог намагається оточити підрозділи ЗСУ в районах Лисичанська та Сєвєродонецька. Однак українські захисники утримують під контролем трасу Бахмут-Лисичанськ. За словами спікера Міноборони Олександра Мотузяника, бійці ЗСУ ведуть маневрену оборону. Вони можуть залишати певні позиції, щоб провести операцію або перегрупуватися, але це не відступ.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: