ЗСУ поступово просуваються на деяких ділянках  / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт, екс-речник Генштабу ЗСУ заявив, що активізувавши діяльність на Куп’янському напрямку російські окупанти намагаються змістити вектор уваги ЗСУ з півдня.

"Фахівці, які дотичні до діяльності українського Генштабу стверджують, що Україна досі не залучила усі 100% своїх стратегічних резервів, які готувалися для реалізації наших планів щодо контрнаступу. Саме це й нервує агресора. Тому що росіяни досі не знають на якій ділянці фронту й коли ці резерви будуть застосовані. Окупанти не дарма активізували свою діяльність на Куп'янському напрямку. У такий спосіб вони намагаються перемикнути вектор уваги українського Генштабу з ситуації на півдні на ситуацію на Куп'янський напрямок", - пояснив Селезньов в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами експерта, наразі ситуація на Куп'янському напрямку стабільна, але має тенденцію до загострення.

Відео дня

"Підрозділи 4-ї гвардійської танкової дивізії, так званої Кантемирівської, сунуть на наші рубежі та позиції, намагаючись трансформувати свою чисельну перевагу в якійсь територіальні здобутки. Хоча успіху особливо не мають. На деяких ділянках фронту їм вдалося просунутися вперед, але ще треба закріпитися на цих рубежах. Росіяни того не зробили. Тому Сили оборони вигнали російських загарбників з тих територій й ситуація зараз є сталою, але має тенденцію до загострення", - підсумував він.

Війна в Україні - останні новини з фронту

Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби на фронті відбулось понад 40 бойових зіткнень. ЗСУ знищили 27 одиниць ворожої артилерії та ліквідували 540 російських окупантів. Загальні втрати ворога наразі становлять близько 247 230 осіб.

За даними Міноборони, за минулий тиждень на Бахмутському напрямку було звільнено 2 квадратних кілометри (загалом 37 кв. кілометри), а на півдні - більше 12 кв. кілометри (більше ніж 204 квадратних кілометрів загалом).

Вас також можуть зацікавити новини: