Олег Жданов прокоментував будівництво росіянами "паркану" з вагонів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Російські окупаційні війська побудували "паркан" із залізничних вагонів на Донеччині. Він може стати рубежем оборони, каже військовий експерт Олег Жданов. 

"Це 30-кілометровий шлагбаум, можна так сказати. Вони побудували його від Оленівки до Волновахи (Донецька область – УНІАН). Справа в тому, що такий шлагбаум чи паркан із залізничних вагонів фактично може бути рубежем оборони. Для того, щоб його подолати, треба робити проломи – або артилерією, або інженери повинні його підірвати", – пояснив він в ефірі "24 каналу"

За його словами, для того, щоб пройти ці проміжки, буде потрібно згортати бойові порядки військ. Це буде знижувати швидкість їх просування і водночас підвищувати уразливість.

Відео дня

"Фактично це можна порівняти із подоланням мінного поля. Там також робиться вузький прохід, який заважає військам на великій швидкості подолати уразливі місця на полі бою. Але тут є і позитивні моменти для нас. Перший: ми впевнені, що ця залізнична гілка не буде використовуватися в якості транспортної артерії. Другий: раз вони її будують, значить передбачають, що бойові дії можуть вестися саме на цьому рубежі", – резюмував Олег Жданов. 

"Фортеця" з вагонів: що відомо

Днями  український моніторинговий проект DeepState повідомив, що росіяни побудували 30-кілометровий "цар-потяг" на Донбасі. Він складається із понад двох тисяч залізничних вагонів.

Зазначається, що такий потяг окупанти могли "побудувати" з вагонів, що були вкрадені росіянами на окупованих територіях України. Цю споруду цілком можна розглядати як окрему лінію оборони.

Водночас директор Defense Express Сергій Згурець каже, що перетинати цю "фортецю" з військової точки зору буде важко, хоча її пробиття з використанням певних засобів не має стати проблемою. 

Вас також можуть зацікавити новини: