ЗСУ займають нові позиції в районі Бахмута / фото Костянтин і Влада Ліберови

Майор, заступник командира 3-ої окремої штурмової бригади ЗСУ Родіон Кудряшов розповів, що відвойовані позиції на Бахмутському напрямку є ключовими для подальшого просування Сил оборони.

"На Бахмутському напрямку поступово звільняємо метри, які покращують наше тактичне положення на передньому краї. Вкрай важливо рухатися вперед і не тільки зміщувати ворога з позицій, а й завдавати тиску. Якщо відвойовані позиції розташовані в населених пунктах, то вони не мають нічого спільного з населеними пунктами. Населені пункти стерті з лиця землі, у тому числі й Бахмут", - зазначив Кудряшов в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військового, відвойовані позиції - це ділянки в зруйнованих домівках, у брухті, які ЗСУ пристосовують як фортифікаційні укріплення для ведення оборонного бою.

Відео дня

"Якщо ці позиції розташовані в полі, чи лісосмугах, то усі лісосмуги викошені безперервними артилерійськими обстрілами з боку ворога. Триматися на таких позиціях тяжко. Наша піхота тримається зубами за ці позиції, тому що вони є ключовими для подальших дій у напрямку Андріївки, Кліщіївки, Курдюмівки", - наголосив майор.

Війна в Україні - ситуація у Бахмуті

8 вересня майор ЗСУ, заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін повідомив, що в районі Бахмута українські захисники витискають росіян із Кліщіївки - ворожі війська контролюють лише околиці села.

Ворог продовжує спроби контратакувати українські війська на Бахмутському напрямку невеликими групами, однак ці маневри безуспішні. У разі звільнення Кліщіївки ЗСУ почне руйнувати оборону південного флангу росіян під Бахмутом. 

Зараз загарбники постійно перебувають під артилерійським контролем ЗСУ у Бахмуті.

Вас також можуть зацікавити новини: