Росіяни перебувають під артилерійським вогнем у самому Бахмуті / фото facebook.com/93OMBr

Наразі російським терористичним військам не вистачає "свіжих" сил на Бахмутському напрямку. Присутні там підрозділи росіян зазнали значних втрат та виснажені.

Ворог продовжує контратакувати українські війська на кількох напрямках, зокрема на півдні країни, повідомив офіцер прес-служби 26 артилерійської бригади Сухопутних військ Збройних сил України Олег Калашніков в ефірі телемарафону.

За його словами, на Бахмутському напрямку росіяни намагаються діяти невеликими групами та стримувати ЗСУ, однак їм це не вдається, а українські військові продовжують просуватися. 

Відео дня

Крім того, ворог зараз перебуває під артилерійським контролем українських військ у самому Бахмуті. Відтак, Калашніков впевнений, що для затиску росіян у котел українській армії залишилося пройти "не так вже й багато". Однак, просування значно ускладнене мінними загородженнями окупантів.

"Якщо подивитися на динаміку, то у росіян не вистачає "свіжих" сил. Все ж таки підрозділи, яким ми протидіємо…, задіяні ще з травня. Ці підрозділи мають значні втрати та вже втомлені… Тобто вони вже зменшені у кількості та не такі боєздатні", - розповів прес-офіцер.

Водночас, за словами Калашнікова, вогнева міць ворога наразі зменшується як у кількісно, так і у якісно. Зокрема, у росіян наразі не бракує боєприпасів, однак спостерігається брак самих артилерійських установок на цьому напрямку. Відтак, якщо раніше ворог мав перевагу у кількості артилерії, то наразі вже виник певний паритет.

Війна в Україні - новини

За даними Генштабу, за минулу добу на фронті відбулося понад 40 бойових зіткнень з ворогом.

Зокрема, росіяни безуспішно намагалися наступати в районах Новоєгорівки та Білогорівки на Лиманському напрямку, Кліщіївки та Курдюмівки - на Бахмутському та Вербового - на Запорізькому. Крім того, на Шахтарському напрямку українські війська успішно відбили атаки російських військ в районі Старомайорського Донецької області, а на Мар'їнському - продовжують стримувати наступ ворога в районі Мар’їнки Донецької області.

Також відомо, що за добу українські військові успішно вдарили по російських позиціях, знищивши ворожий пункт управління, техніку та озброєння. Зокрема, авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу росіян і чотири - по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: