ЗСУ витискають ворога в районі Бахмута / фото facebook.com/UALandForces

В районі Бахмута українські військові витискають росіян із Кліщіївки. Майор ЗСУ, заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін заявив, що наразі понад половина населеного пункту вже під контролем Сил оборони.

В ефірі "Еспресо" він розповів, що ворожі війська контролюють лише околиці села і постійно намагаються відступати.

"Понад половина населеного пункту контролюється українськими силами. Залишилось, мабуть, півтори вулиці, які ще частково намагається контролювати ворог, але йому це дуже погано вдається. По всій лінії Кліщіївка — Андріївка — Курдюмівка ворог зазнає щоденно величезних втрат в особовому складі, і вимушений відкочуватись назад просто находу, створюючи собі нові позиції, на яких намагається закріпитись", — розповів заступник командира 3-ї ОШБр.

Відео дня

За словами військового, на цій ділянці фронту перевага на боці Сил оборони.

"Росіяни не вивозять нашу піхоту. Так, в них є перевага в артилерії, авіації навіть по безпілотниках в якомусь плані. Але коли стикаються в ближньому бою з нашою піхотою, то вони цього бою не вивозять і завжди вимушені відступати з втратами. Інколи вони намагаються битись та триматись, але майже завжди це закінчується однаково: загиблі, полонені і відступ", — додав  Жорін.

Крім того, на цій ділянці фронту у росіян виникла ще одна проблема - вони не можуть використовувати важку техніку.

"Ми створили такі умови для ворога, що за останній час вони майже не мають змоги користуватись своєю технікою. Тобто танки, БМП, все що в них було, особливо в десантників, майже вся ця техніка вже знищена. Я думаю, найближчим часом їм доведеться взагалі вже перейти за залізничну дорогу. Тому, що справи в них дійсно дуже складні", — спрогнозував майор ЗСУ.

Війна в Україні - ситуація в районі Бахмута

Як повідомлялось в ранковому зведенні Генштабу, Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Станом на 4 вересня Захисники України на Бахмутському напрямку за час контрнаступу звільнили близько 47 квадратних кілометрів. Російські окупанти безуспішно намагаються повернути втрачені позиції.

Вас також можуть зацікавити новини: