Генерал Маломуж оцінив ресурси ворога / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація не зможе повторити наступ на Україну, як 24 лютого 2022 року. У Москви немає ресурсів для такого кроку.

"Кремль зараз не має сил і ресурсів для масштабного наступу на нашу країну або для повторення подій 24 лютого минулого року", – заявив колишній глава Служби зовнішньої розвідки генерал армії Микола Маломуж в коментарі "Апостроф".

За його словами, Кремлю необхідно зібрати 350-500 тисяч підготовлених бійців, щоб наступати на декількох напрямках одночасно - з півночі на Київ, зі сходу і півдня. При цьому він вказав, що окупанти використовують на фронті тактику масованих атак під Бахмутом або Авдіївкою Донецької області.

Відео дня

"ПВК "Вагнера" Пригожина завдання не виконали. Їм на зміну прийшли регулярні частини, десантники, але Шойгу з Герасимовим не впоралися. Тепер їм доводиться кидати на передову мобілізованих, яких готували 2-3 тижні. На сьогоднішній день ми знищили 70-80% складу професійної армії РФ", – підсумував Маломуж.

Новий наступ Росії - що відомо

Росія почала новий наступ на деяких ділянках фронту і хоче досягти успіхів до річниці вторгнення. За минулу добу забійці ЗСУ відбили атаки близько понад 20 населених пунктів. 

При цьому аналітики Американського Інституту вивчення війни відзначили, що війна Росії проти України колосально виснажила резерви техніки та живої сили країни-окупанта, необхідні для нового наступу на сході.

16 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що новий російський наступ вже почався.

Вас також можуть зацікавити новини: