Китаю потрібно припинення війни для того, щоб продовжити торгувати з Європою, заявив Жданов / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Китай може тиснути на Україну всіма силами, примушуючи сісти за стіл переговорів з Росією, причому з позицією РФ.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, зазначивши, що цього він побоюється найбільше: "Їм легше стати на бік Росії, ніж втратити РФ як свій сировинний придаток, їм вона потрібна".

За його словами, Китай буде діяти у своїх інтересах.

Відео дня

"Китаю плювати на Росію і на нас теж. Китаю потрібно припинення війни для того, щоб продовжити торгувати з Європою і використовувати російську сировину без санкцій, виробляти якісь товари і штовхати їх на європейському континенті, - зазначив експерт. - Тому Китай і займає таку позицію, що треба негайно сісти за стіл переговорів".

Жданов додав, що Китай прекрасно розуміє, що таким чином війна не буде закінчена:

"Але зате втягнувши нас у переговорний процес, вони забезпечать собі виконання своїх вимог, політичний імідж миротворця, що вони "зупинили" таку кровопролитну війну, і неважливо з яким результатом, тому що їм буде глибоко наплювати".

За словами Жданова, Китай буде подавати це наступним чином: "Дивіться, вони сидять за столом переговорів, і ніхто не стріляє, нікого не вбивають, Китай - миротворець, Китай - найкраща країна в світі. Ось це переслідує Китай".

Позиція Китаю щодо війни в Україні - що повідомлялося

Раніше повідомлялося, що лідер Китаю Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським вперше з початку повномасштабної війни.

Також повідомлялося, що Росія і Китай "явно" об'єдналися щодо пропаганди та дезінформації щодо війни в Україні.