Микола Маломуж розповів, який сектор в Україні контролює Володимир Путін / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні проти російських окупантів. У Запорізькій області росіяни мають завдання - відкинути Збройні сили України, оскільки вони в результаті контрнаступу впродовж літа перетнули ворожі лінії оборони, перебувають із флангу угруповання супротивника і можуть діставати різним озброєнням, зокрема, далекобійною артилерією, до логістичних шляхів загарбників.

Тому окупанти намагаються захопити село Роботине і відтіснити наших захисників, тривають важкі бойові дії, і РФ перекидає нові засоби, розповів колишній голова Служби зовнішньої розвідки України - генерал української армії Микола Маломуж в ефірі каналу "FreeДом".

"...сам Путін (російський диктатор Володимир Путін, - Ред.) контролює цей сектор, тому що можливі контрудари з нашого боку. А вже нові засоби і особливо боєприпаси, що надходять, у перспективі можуть дозволити нам рух просто до Мелітополя, оточення угруповання із Запорізького напрямку, а в перспективі - Херсонського", - сказав експерт.

Відео дня

Екс-керівник СЗР додав, що противник намагається не допустити такого розвитку подій. "...І зараз один із найважливіших напрямків - тут, тому що південь вони вважають стратегічно важливим як для них, так і для нас у плані визволення і можливих найпотужніших стратегічних операцій. Вони про всяк випадок планують, що ми зможемо їх розвивати навесні-влітку", - зазначив Маломуж.

У центрі уваги важливі новини - війна триває, і це варто знати

2 березня полковник запасу ЗСУ Роман Світан говорив, що вороги найближчим часом зосередяться на тому, щоб "зрізати виступ" біля Роботиного і відтіснити наших воїнів.

Увечері 3 березня Генштаб української армії повідомив, що впродовж доби вороги не проводили штурмових дій у Запорізькій області, але завдавали авіаційних ударів, зокрема, в районі Роботиного.

Варто зазначити, що загарбники вже зазнали величезних втрат на українській землі. Загальні втрати ворога на 3 березня 2024 року в Україні становлять приблизно 416 800 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: