Росії доводиться перекидати на фронт стару техніку / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

За інформацією американського Інституту вивчення війни, влада РФ в очікуванні контрнаступу української армії планує пом'якшити деморалізацію в російському суспільстві. 

Як розповів в ефірі проекту FREEДОМ генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун, "ситуація дуже проста - у них (росіян, - УНІАН.) немає ресурсів воювати".

"При чому не в плані людського ресурсу, а в плані технічному. У них величезний мобілізаційний резерв. Але цих людей треба в щось одягнути, взути, озброїти... І головне – командирів знайти, чимось їх годувати",-говорить він.

Ягун зазначив, що Україна отримує сучасну бронетехніку і боєприпаси від союзників, а Росії доводиться ремонтувати стару техніку.

"Росії потрібна якась броня, якась техніка... і ця техніка ніде не з'являється... Росія намагається десь в Африці витягнути старі радянські запаси. Їм доводиться підтягувати і ремонтувати ту стару техніку, яка була в боях або на консервації. Але через санкції немає таких можливостей... І це все не зможе зупинити, якщо почнеться, наступ ЗСУ. Тому є дуже багато варіантів, які вони розглядають. Це починаючи від жесту доброї волі або, що все, що треба було зробити, вже зробили...", - говорить він.

Генерал-майор запасу СБУ повідомив про те, що за даними розвідки, росіяни намагатимуться організувати "проблеми" всередині РФ, щоб не воювати в Україні:

"Є інформація від нашої розвідки, що Кремль буде намагатися організувати якісь техногенні проблеми в країні для того, щоб розповісти населенню, що "у нас тут свої проблеми"... і ми йдемо... Все, що треба, ми вирішили... Я думаю, що вони знайдуть спосіб, якось пояснити своєму населенню". 

Про почастішання вибухів на території Росії Ягун розповів, що система ППО радянського зразка в РФ не була розрахована на російсько-українську війну.

"Система ППО, яка була в Радянському Союзі і в Росії, не була розрахована на сучасну війну. Це протиавіаційна та протиракетна оборона. Це повинні бути великі об'єкти, які вони можуть збивати. А збивати маленькі дрони, безпілотники, які можуть пройти на низькій висоті, на це вони не розраховували. Для цього у них є системи електронної боротьби, але вони в обмеженій кількості і в основному перебувають на лінії фронту", - підсумував Ягун.

Росіян готують до поразки у війні проти України

Росія не домоглася очікуваних успіхів у війні проти нашої країни, терміни із захоплення, наприклад, Бахмута переносилися вже кілька разів. Є інформація, що Кремль промацує грунт для того, щоб подивитися реакцію росіян на можливе завершення війни.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров несподівано обмовився, що країна-окупант хоче якнайшвидше закінчити війну в Україні. Однак повномасштабне вторгнення він називає "конфліктом".

Політолог Андрій Піонтковський каже, що в РФ шукають привід для нового "жесту доброї волі". Для цього Кремль, за його словами, може навіть влаштувати техногенну катастрофу. 

Своєю чергою, військовий експерт Роман Світан назвав символічну дату, коли Путін може зупинити війну в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: