Путін зробив заяву про контрнаступ ЗСУ / скріншот

Кремлівський диктатор Володимир Путін стверджує, що контрнаступ Збройних сил України вже почався.

"Про це говорить використання стратегічних резервів, - сказав він журналістам 9 червня. - Всі зроблені досі спроби контрнаступу провалилися, але наступальний потенціал українських військ ще зберігається".

За словами Путіна, "українські війська не досягли поставлених перед ними завдань" на жодній ділянці бойових дій, а втрати ЗСУ, як заявив диктатор, "значно перевищують класичні показники".

Також він заявив, що досягається все це зокрема "завдяки високій ефективності сучасного російського озброєння".

"Так, у нас ще цих сучасних озброєнь не вистачає, але ОПК розвивається швидко, і я впевнений, що всі поставлені перед оборонкою завдання будуть безумовно вирішені. Йде інтенсивне нарощування виробництва сучасних видів озброєння", - видав Путін.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, загальні втрати Росії в Україні попередньо Уде складають понад 213770 чоловік особового складу. За минулу добу українські захисники та захисниці ліквідували понад тисячу російських окупантів.

Крім того, Росія втратила в Україні 3901 танк, 7,6 тисяч бойових броньованих машин, 3702 артилерійські системи, 599 реактивних систем залпового вогню, 359 засоби протиповітряної оборони, 3247 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 6410 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн і 502 одиниці спецтехніки.