Росія обстрілює Україну "Цирконами" / скріншот

Ракети "Циркон" не виконують визначену бойову задачу. Вони "летять не туди, куди треба". Про це розповів керівник лабораторії військових досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Андрій Кульчицький у коментарі Суспільному за результатами експертизи уламків "Циркону".

"Бойову задачу зазначена ракета не виконує. Все що заряджене, всі характеристики "супер", "гіпер" — все це слова, а насправді до бойового застосування ракеті ще йти та йти. Вона летить не туди куди треба, виконує не ту роботу, для якої пристосована", — пояснив експерт.

За його словами, українська ППО здатна їх збивати - уламки, ураженого 25 березня "Цирконц" свідчать, що її збила системи Patriot. Кульчицький зазначив, що бойова частина ракети містить не більше 40 кілограмів вибухівки.

Відео дня

"Аналізи ми ще поводимо, визначимо яка саме там речовина. Але бойова частина мала: в порівняння і бойовою частиною таких ракет як X-101 та X-22 не йде", — підсумував експерт.

Ракети "Циркон" - останні новини

7 лютого і 25 березня російські окупанти атакували Київщину ракетами, які аналітики визначили як "Циркон". Офіційно у Повітряних силах застосування цих ракет під час березневої атаки поки не підтвердили.

У ВМС заявили, робота з виявлення та знищення пускових установок російських ракет "Циркон" ведеться і триватиме.

Керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк попередила, що Росія може продовжити точковий терор ракетами підвищеної дальності "Циркон", які вона тримає в окупованому Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: