Росія вдарила по Львову "калібрами" / фото УНІАН, Микола тис

Нічний ракетний обстріл Львова росіянами дуже ретельного готувався, а ракети використовували один з маршрутів, за якими окупанти запускають іранські дрони Shahed. Більш того, ворог останнім часом відмовився від запуску ракет хвилями і б'є ними невеликими партіями, про що в ефірі 24 каналу повідомив військовий експерт Роман Світан.

"Що росіяни останнім часом роблять - по десять ракет пускають, вже хвилями перестали працювати. Вони готуються до кожного пуску, прораховують кожен маршрут, перед цим йде хвиля Shahed, яка проходить маршрутом, далі йде коригування маршруту вже для ракет. Ракети йшли з Чорного моря, йшли вздовж Дніпра у бік Києва, потім різкий розворот на захід, і пішли на Львів. Тобто, по одному з второваних Shahed маршрутом пробилися", - сказав він.

Також він зазначив, що росіяни явно намагалися щось уразити у Львові.

Відео дня

"У них однозначно є якісь цілі, не буває, щоб вони били в повітря, по полях. Є якийсь набір цілей, за певним планом вони їх намагаються знищити, потім по колу ще раз проходять. Львів просто один з пунктів у цьому плані, спробували по ньому відпрацювати", - сказав він.

За словами експерта, швидше за все, найближчим часом будуть саме такі ракетні удари по українських містах.

"Будуть ось такі атаки, вони можуть бути через день, через два, але постійно буде по десять ракет... Причому це була комбінована атака - надводними і підводними носіями, щоб вивести з-під удару підводну частину, так як надводний пуск ми відразу помічаємо, а при підводному пуску ракета помітна, коли вона вже входить в локатори наших станцій на території України", - сказав Світан.

Також експерт вказав на підлість цього удару по Львову, адже під час подібних запусків спрацьовує повітряна тривога по всій країні, але часто люди залишаються ввдома і не поспішають до укриттів. Тому, за його словами, краще всім українцям реагувати на сигнали повітряної тривоги, хоча б дотримуватися правила двох стін, що захистить від збитої ракети або протиракети.

"Вони намагаються підловити систему оповіщення людей. Ці удари, які припадають по цивільній інфраструктурі - щоб побільше людей залишилося у домівках і побільше їх знищити стоїть завдання у росіян. Це конкретний геноцид української нації, українського народу, у них завдання вже видно - якомога більше знищити українців", - додав він.

Росія вдарила по Львову "Калібрами" - подробиці

Як повідомляв УНІАН, під час нічної ракетної атаки 6 липня росіяни випустили по Україні 10 ракет типу "Калібр", сім з яких збили українські воїни, але три все ж влучили по Львову. Серед іншого ракети вдарили по житловому будинку і підстанції.

Внаслідок атаки загинуло чотири людини, більше 30 людей отримали поранення. Рятувальники досі продовжують розбирати завали будинку, бо під ними можуть бути люди. 

Всього пошкоджено понад 30 будинків (близько 250 квартир), близько 50 авто, 10 гуртожитків Львівської політехніки, два ВНЗ та інша інфраструктура.

Також внаслідок нічної атаки зафіксовано руйнування і у декількох громадах Львівської області, через падіння уламків ракет пошкоджені приватні будинки і адміністративні будівлі.

Через руйнування підстанції 150 абонентів у Львові досі перебувають без світла.