Новий удар  РФ по Україні може статися найближчими днями / скриншот

Керівниця прес-центру сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що новий масований ракетний удар по території України може статися упродовж найближчих двох діб. Вона дійшла такого висновку, враховуючи час, який минув з попередньої атаки окупантів, та активність ворожої авіації і безпілотників останніми днями.

В ефірі телеканалу "Еспресо" вона зазначила, що спостерігається певна активність авіації ворога. Проте ці дії поки що непов'язані з безпосередньою підготовкою до атаки.

"Хоча сам факт активності вже може свідчити про підготовку до такої атаки. Враховуючи ті терміни, які противник витримав від минулої масованої ракетної атаки, а також ті попередні заходи, які він вже провів, тобто розслідування за допомогою безпілотних розвідувальників та запуску "шахедів", намагаючись перевірити готовність та потужність нашої ППО, – все це може свідчити про достатньо цікавий інтервал до повтору такої атаки від сьогоднішнього вечора та протягом найближчих двох діб", – наголосила Гуменюк.

Відео дня

За її словами, про ймовірність нової масованої атаки по українських містах свідчать всі передумови.

Ракетні удари РФ по Україні

Українці перебувають у напруженні через можливий ракетний удар з боку російських окупантів уже декілька днів. Спочатку експерти та розвідка прогнозували, що нова атака станеться на річницю вторгнення РФ в Україну 24 лютого, оскільки ворог має певну схильність до "сакральних дат".

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що плани вдарити по Україні в той день були скасовані в останній момент, ймовірно, через те, що українці були готові до удару. За його словами, ворог не відмовився від наміру влаштувати масований обстріл, тому зараз треба дослухатися до сигналів повітряної тривоги. 

Водночас Росія продовжує збільшувати кількість кораблів у Чорному морі. 28 лютого в ОК "Південь" повідомили, що зараз там є 17 ворожих кораблів, серед яких пʼять – ракетоносії. Загальний залп "Калібрів" на них може сягати 32 ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: