Арестович попередив, що Путін готує масштабну ракетну атаку проти України, замість 24 лютого / фото УНІАН

Лідер РФ Володимир Путін в останній момент змінив свій план щодо масованого ракетного обстрілу в річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну на 24 лютого й переніс дату "удару" на інший день. 

Як зазначив колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович під час свого ефіру з російським блогером Марком Фейгіним, диктатор продовжує втілювати власну "військову" логіку на фронтах в Україні. Єдине, нещодавно він змінив свій план щодо масованого ракетного удару по Україні на 23-24 лютого, вирішивши, що це був би занадто передбачуваний хід з його боку.

"Мабуть, тому що ми були готові, і це був би занадто очевидний хід - в річницю війни завдати ракетного удару по Україні", - зазначив він.

Однак це не означає, що масованого ракетного удару по Україні не буде - він можливий вже найближчими днями, заявив Арестович. 

"Це не означає, що ракетної атаки не буде завтра або післязавтра. У всякому разі, їх носії знаходяться зараз в стані готовності: збільшилися кількість кораблів-носіїв крилатих ракет в морі, авіація у них заправлена й завантажена. Тобто в найближчі дні особливо не можна ігнорувати повітряні тривоги", - вважає колишній радник глави ОП.

Українці готувалися до масованого ракетного удару РФ на 24 лютого

Зазначимо, що напередодні річниці вторгнення РФ в Україну в українському суспільстві посилилися тривожні настрої у зв'язку з можливим ракетним ударом військ РФ по Україні. Про таку ймовірність говорили експерти, а також представники військового командування України.

Зокрема, військовий експерт Петро Черник прогнозував, що 24 лютого Росія завдасть по Україні ракетного удару, а також організує низку диверсій

Також член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський попереджав, що протягом 22-24 лютого очікується ескалація обстрілів з боку РФ.

Крім цього, українцям повідомляли, що РФ стягнула до своїх кордонів сотні літаків, щоб завдати ракетного удару по Україні. Йшлося про 300-400 літальних апаратів. 

Як пізніше прокоментував зміну плану Путіна генерал-лейтенант Ігор Романенко, попри залякування з боку Росії, у російських військ просто не вистачає ударних ракет для організації масового обстрілу

Вас також можуть зацікавити новини: