У Повітряних силах кажуть, що армія РФ могла раптово вдарити по Одесі "балістикою" / скриншот

Армія РФ зранку 30 жовтня обстріляла Одеську область та, ймовірно, влучила по місцевому судоремонтному заводу ракетою "Онікс".

Оновлено 11:55 За даними Сил оборони півдня, вранці по Одещині ворог застосував балістику, імовірно "Іскандер-М". 

"Ворог цілеспрямовано бив по припортовій інфраструктурі", - наголосили військові.

Зазначається, що внаслідок удару є двоє поранених - співробітники підприємства.

Оновлено 10:25 За даними начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, зранку російські терористи атакували ракетами Одеський район. Ціллю ворога став судноремонтний завод.

Внаслідок атаки виникла пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники. Пошкоджено адміністративну будівлю та техніку підприємства.

"Постраждали двоє людей. Чоловіка 1961 року народження та жінку 1966 року народження у стані середньої тяжкості доставили до лікарні. Їм надається вся необхідна медична допомога", - повідомив очільник ОВА.

Обстріл ворога зранку в ефірі національного марафону прокоментував речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, РФ могла застосувати "балістику" для атаки по регіону.

"Балістична ракета, якщо це запущено з території Криму, скажімо, летить доволі таки короткий час. Від старту до прильоту лічені хвилини, треба це розуміти...Балістика - це швидко. Власне, таке зараз відбулося... Повідомлялося про те, що є вибухи, будемо чекати повідомлень місцевої влади про те, який тип озброєння був використаний", - заявив він.

Водночас народній депутат України Олексій Гончаренко у своєму Telegram заявив, що по Одесі запустили 6 ракет "Онікс". 

"В тому числі атакований судоремонтний завод під Одесою", - вказав він. 

Гончаренко заявив, що армія РФ могла вдарити по Одесі "Оніксами" / скріншот

Відзначимо, що відбій повітряної тривоги по Одесі пролунав близько 08:56. Оповіщення про небезпеку українці почули о 08:34. 

Вночі армія РФ атакувала Україну дронами та ракетами, що вдалося збити

В ніч на 30 жовтня ворог застосував для атаки України дві ракети Х-59, а також 12 БпЛА типу "Shahed". За даними ЗСУ, ракети армія РФ запустила з літаків, з повітряного простору тимчасово окупованих територій Запорізької області. 

Як уточнили Повітряні сили, всі цілі вдалося збити. ППО та мобільні групи працювали у межах Миколаївської, Херсонської Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Хмельницької та Дніпропетровської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: