Опальний нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич, якого вчора затримали під час фотографування позицій Збройних сил України в Києві, заявив, що начебто "робив селфі".

Про це йдеться у заяві його прес-служби.

За словами нардепа, він не фотографував позиції українських військових, а лише "робив селфі, щоб засвідчити свою присутність у Києві.

Відео дня

"Вчора, коли робив селфі, щоб показати, що я в Києві, обрав це місце, чому, думаю, пояснювати не треба. Повірте, навколо не було жодної блокади. У сьогоднішньому Києві було кілька бетонних плит, на які ніхто не звертає уваги. Коли я майже закінчив фотографувати, я не скажу звідки, заради безпеки тих, хто це зробив, вискочили кілька людей, кілька черг випустили в повітря. При цьому ми не зробили жодного пострілу, що й встановили правоохоронці", - заявив Шуфрич.

Нардеп заперечує, що його особиста охорона чинила опір бійцям самооборони.

"Ми зупинилися на місці, я дав знак своїй охороні нічого не робити, бачачи, що це точно українці. Ми показали їм зроблені фотографії, а також поліції, яка була поряд, але потім терміново кудись поїхала", - додав нардеп.

За його словами, зроблені фотографії нібито проаналізували поліція та керівництво тероборони. Вони нічого злочинного не виявила. 

"Представники тероборони, які ви потім побачили, попросили зустрітися з їхнім керівництвом. Самостійно пішов до них, показав фотографії. Подивившись, вони не побачили в них нічого кримінального, але попросили, щоб я зачекав спеціалізованих правоохоронних органів і погодився. Поки ми на них чекали, ви стали свідками того, що, на жаль, побачив увесь світ. Представники правоохоронних органів не знайшли у цих фото нічого злочинного. Але, на жаль, почалася комендантська година і мені довелося переночувати з метою безпеки. Вранці я був доставлений на те місце, про яке домовилися", - заявив Шуфрич.

Що передувало

Ввечері, 4 березня, стало відомо про затримання Нестора Шуфрича у Києві. За словами військових, депутат фотографував позиції тероборони столиці.

Охорона нардепа відкрила вогонь, але була затримана разом з Шуфричем.

Сам член ОПЗЖ, відомий проросійськими поглядами, стверджував, що нібито фотографував культурну пам’ятку Києва.  

Під час затримання у депутата вилучили незареєстровану зброю.

На Шуфрича чекає бесіда в СБУ.

Секретар РНБО Олексій Данілов звернувся до партії "Опозиційна платформа – За життя" після затримання на блокпосту тероборони Києва члена фракції Нестора Шуфрича.

Секретар Радбезу наголосив, що під час війни зрадників дозволено вбивати. Данілов закликав членів ОПЗЖ не вештатися блокпостами, назвавши їх "колаборантами".

Вас також можуть зацікавити новини: