Повідомлялося, що у районі Роботиного окупанти успіху не мали / фото Генштаб ВСУ

На Оріхівському напрямку російські окупанти не полишають спроб просунутися в районах Роботиного та Старомайорського, де від початку доби відбулося загалом 15 бойових зіткнень.

Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook, від початку доби противник зосереджує найбільші зусилля на Куп’янському та Покровському напрямках.

"Наші війська мужньо тримають оборону, завдаючи ворогу втрат у живій силі й техніці, подекуди проводять контрнаступальні дії", - зауважили у Генштабі.

Відео дня

На Харківському напрямку було зафіксовано три бойових зіткнення. Противник намагається атакувати в напрямку Липців. Ворожа авіація завдала два удари по районах населених пунктів Липці та Мала Данилівка.

"Сили оборони відбили наступальні дії російських окупантів в районі Вовчанська, частково витіснили ворожі сили із населеного пункту, тривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях. Дані щодо втрат противника уточнюються", - заявили у Генштабі.

На Куп’янському напрямку бойові дії відбувалися в районах Стельмахівки, Синьківки, Берестового, Новоєгорівки, Піщаного та М’ясожарівки. Загалом відбито 18 ворожих атак, українські воїни стримують натиск загарбників.

Крім того, на Сіверському напрямку російські окупанти проводили штурмові дії на напрямках Миколаївка - Спірне, Берестове - Спірне, Яковлівка - Роздолівка, Соледар - Роздолівка, але успіху не мали. Загалом йдеться про шість атак. Зауважується, що ситуація контрольована Силами оборони України.

"На Краматорському напрямку кількість спроб росіян штурмувати наші позиції збільшилася до трьох, бойові зіткнення відбувалися в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. У свою чергу, українські захисники здійснюють заходи з покращення тактичного положення на окремих ділянках", - йдеться у повідомленні.

Також зауважується, що на Торецькому напрямку противник завдав два авіаудари в районах Дружби та Північного.

"Найбільше ворожих атак наразі відбувалося на Покровському напрямку. Тут українські воїни стали на заваді 19 штурмовим діям окупантів. Основні зусилля агресор сконцентрував в районі Новоолександрівки, де завдав також авіаудару", - повідомили у Генштабі.

На Курахівському напрямку ЗСУ відбили п’ять атак загарбників: на напрямках Стара Михайлівка - Красногорівка, Славне - Парасковіївка та Солодке - Водяне. Авіаудар ворога припав на район населеного пункту Антонівка.

На Времівському напрямку бойові зіткнення відбувалися поблизу Костянтинівки та Урожайного, а на Придніпровському російські окупанти і надалі намагаються витіснити українські війська з плацдарму на лівобережжі річки Дніпро. Тут, у районі населеного пункту Кринки, відбулося три бойові зіткнення.

"На інших напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій, завдають ворогу відчутних втрат", - підкреслили у Генштабі.

Оновлено 17:53В Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що станом на 16:30 українські воїни продовжують прочісувати північно-західну околицю міста Вовчанськ.

Зазначають, що противник робить спроби потіснити наші підрозділи в районі Вовчанська. "Наші воїни дають відсіч, ведуть вогонь на ураження, а в місті продовжують прочісувати північно-західну околицю", - зазначають в Генштабі.

Також зазначається, що на Покровському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 27. Найбільшу активність противник проявляв в районах Новоолександрівки, Нетайлового та Уманського. Завдав авіаційний удар біля Воздвиженки. Обстановка на цьому напрямку динамічно змінюється: на окремих ділянках внаслідок задіяння інтенсивного вогневого впливу противник мав обмежений тактичний успіх, на інших - Сили оборони України відновили втрачене положення.

За даними Генштабу, на Оріхівському напрямку ворог продовжує спроби прорвати нашу оборону неподалік Старомайорського. Лише в районі цього населеного пункту окупанти провели 18 штурмових дій. В районі Роботиного з початку доби відбулося 4 бойових зіткнення, змін положення наших військ не відбулося, ситуація контрольована. 

На Придніпровському напрямку бойові дії продовжуються біля населеного пункту Кринки, де відбулося 4 бойових зіткнення.

Війна в Україні -  актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, 14 квітня керівник прес-центру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук заявив, що на Оріхівському напрямку у Запорізькій області є безуспішне збільшення тиску російської армії. За його словами, воно може бути не пов'язане з активністю окупантів у Харківській області.

Увечері того ж дня Генштаб ЗСУ повідомив, що на Оріхівському напрямку підрозділи українських військ відбили три російські атаки на напрямку Новопрокопівка - Роботине. Окупанти успіху не мали.

Сьогодні, 15 травня, начальник сектору патрульної поліції Олексій Харківський заявив, що Вовчанськ поруйнований ворожими керованими авіаційними бомбами та артилерією, розбито майже 80-85% міста.

Вас також можуть зацікавити новини: