Гіркін-Стрєлков заявив про провал квітневої кампанії РФ / скріншот

У квітні ВСУ успішно вирішили поставлені перед собою завдання на фронті, а російська армія свої провалила. Про це заявив колишній польовий командир "ДНР", засуджений Гаазьким судом воєнний злочинець Ігор Гіркін (Стрєлков).

Він зазначив, що російські війська "Бахмут за місяць не домучили" і противник продовжує оборонятися в західній частині міста. При цьому "Група Вагнера", яка була основною ударною силою на цьому напрямку, знекровилася. 

""Бахмутська м'ясорубка" триває для обох сторін, але противник свої завдання вирішив, а наша сторона – ні", – пише Гіркін.

Відео дня

Також відставний терорист скаржиться, що під Авдіївкою російські війська "зазнали невдачі" і після великих втрат "змушені знову відтягуватися, залишаючи частину зайнятих раніше позицій". Третій "гарячий напрямок" – Мар'їнка - в цілому без змін за підсумками місяця, незважаючи на "кривавий вуличний тягни-штовхай".

"Загальний висновок: квітневі бої ворог знову в цілому зумів провести успішно для себе (в рамках виграшу часу в стратегічній обороні). У травні почнеться літня кампанія і "хід за украми", так як наші генерали за зиму і весну не зуміли зробити практично нічого, крім утилізації ударного корпусу на Донбасі", – плаче Гіркін.

скріншот

Ситуація на фронті сьогодні

Згідно з ранковим зведенням Генштабу ЗСУ, противник проявляє наступальну активність на чотирьох оперативних напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. За минулу добу українські військові відбили тут майже 60 ворожих атак.

За вчорашній день на фронті було знищено близько 470 російських солдатів. Генштаб підрахував, що загалом з початку повномасштабного вторгнення українські бійці вже ліквідували понад 190 тисяч окупантів та знищили майже 3700 танків.

Вас також можуть зацікавити новини: