Росіяни атакували Кременчук та Дніпро / фото REUTERS

Ввечері п’ятниці, 15 липня, російські окупанти завдали ударів по Кременчуку на Полтавщині та по місту Дніпро.

Як повідомив о 21:12 голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, у Кременчуці пролунали вибухи.

"Наразі немає інформації про влучання в об'єкти, руйнування чи постраждалих. Будуть нові подробиці, повідомлю вам", - додав він о 22:30.

Відео дня

Атака ворога сталася після оголошення повітряної тривоги, що тривала з 19:51 до 21:27. 

Одночасно стало відомо про потужні вибухи у Дніпрі, після яких у небі спостерігали чорні хмари.

Міський голова Дніпра Борис Філатов о 21:10 попередив мешканців: "Не виходимо з укриттів". Повітряна тривога в місті та області тривала до 21:26.

В мережі також з'являються кадри пожеж, що спалахнули після "прильотів". Також опублікували відео, на якому можна побачити, як ворожа ракета пролітала над містом. 

Заступник мера Дніпра Михайло Лисенко повідомив, що через ракетний удар у місті можуть бути перебої з водою.

"В результаті ракетної атаки на місто Дніпро якийсь час можуть мати місце перебої з постачанням води. Повні ванни водою набирати не треба. Ми вже працюємо", - повідомив він.

Як писав УНІАН, 14 липня росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря.

15 липня у місті оголошено жалобу за загиблими. Жертв - 23, серед яких 3 дітей. 11 - досі залишаються в розшуку зниклих безвісти.

Коментуючи вчорашній обстріл центру Вінниці  речник Міноборони Олександр Мотузяник назвав його "черговим фактом абсолютно доказового геноциду". Він також зазначив, що лише 30% російських ударів припадають на військові об'єкти.

Вас також можуть зацікавити новини: