Росіяни масово протестують проти мобілізації

У Росії останнім часом відбуваються масові підпали військкоматів, оскільки росіяни протестують проти можливої масової мобілізації. Водночас влада ряду регіонів вирішила роздати населенню зброю. До яких наслідків це призведе - спрогнозував глава Офісу президента Михайло Подоляк.

Він зазначив, що єдиний спосіб впливу на режим, який Путін встановив в Російській Федерації - це силовий протест, який може проявлятися в різних видах - або у вигляді заколотів, або у вигляді підривів якихось об'єктів чи підпалів військкоматів.

"Тому це абсолютно природна реакція людей. Я сподіваюся, що ця реакція буде масштабуватися, буде більше проявлятися, тому що інших способів захисту в Росії не існує", - зазначив він.

Подоляк підкреслив, що у Росії немає шансів на "ціннісну революцію", тільки на силовий переворот.

"Конкурентного політичного простору там немає, як немає і можливості публічно продискутувати щось. Є можливість тільки знищити репресивні органи. Ну і за рахунок цього відповідно отримати шанс на внутрішню революцію. Вони, природно, підуть цим шляхом - вони отримають внутрішню бунтівського типу, не ціннісну революцію", - заявив він.

Чи вплине роздача зброї населенню на ситуацію в Росії

У той же час, Подоляк зазначив, що недавнє рішення регіональної влади в РФ роздати населенню зброю поки не матиме серйозних наслідків, оскільки роздають їм не автомати, а "мушкети або пищали".

"Вертикаль управлінської боїться власного населення, тому роздати їм реальну бойову зброю вони звичайно не в змозі. Швидше це такий же прояв імітаційної діяльності, як і всі в Росії", - зазначив Подоляк.

Він додав, це елемент російської пропаганди, який розрахований надати людям упевненість в тому, що все під контролем, тоді як насправді це навпаки - підстьобує у людей невпевненість в собі.

При цьому Подоляк спрогнозував, що бойову зброю населення все ж отримає, коли російська армія почне повертатися на територію Росії.

"Відповідно, буде досить багато не тільки стрілецької зброї а й важкої зброї. Ця зброя безсумнівно буде повернута проти місцевих феодалів, місцевих губернаторів, місцевих органів влади", - спрогнозував Подоляк.

Що відбувається в Росії - останні новини

Раніше бійцям тероборони Бєлгородської області і загонам добровільної народної дружини Курської області почали роздавати зброю "у зв'язку з обстановкою в цих регіонах". На думку журналістки Юлії Латиніної, це абсолютно самогубний крок для режиму Путіна.

Також повідомлялося, що в Росії останнім часом почастішали підпали військкоматів - з початку місяця сталося вже більше 20 інцидентів. При цьому паліями були переважно пенсіонери та жінки, які стали жертвами телефонних шахраїв.

Вас також можуть зацікавити новини: